Ha nem sietsz és vágysz egy cvikipuszira – SZÍNHÁZAJÁNLÓ

 Jelentés Nélküli Szavak Szótára, összegyűrt tervrajzok az asztalfiókban, nyikorgó roller, esőlesés, álomban vágtázó lovak, üresen álló kalitka, gombócevő verseny, feneketlen kúthoz hasonlító párducmintás kistáska – ilyen apró puzzle darabkákból, lényegtelen kis semmiségekből áll a főhősök élete. Neked nincs más dolgod, mint hogy ülj be a családoddal az előadásra és engedd, hogy elvarázsoljanak! Utána jobban fogod érezni magad, kell ennél több? Miklusicsák Aliz ajánlja a “Kicsibácsi, Kicsinéni, meg az Imikém” című darabot, mely a B32 Galéria és Kultúrtér műsorán szerepel.

Régi álmomat sikerült beteljesíteni karácsony előtt: annyi barátomat hívni egyszerre színházba, hogy szinte velünk teljen meg a nézőtér! Főleg most, ebben a nehéz időszakban, kifejezetten vágytam arra, hogy ne csak rohanva váltsunk néhány szót, hanem valóban együtt legyünk és felhőtlenül szórakozzunk.

Hogy melyik előadásra mertem elhívni a barátaimat, kis-és kamasz gyerekeikkel együtt, azt remélve, hogy  mindenki élvezni és szeretni fogja a darabot? Még szép, hogy a Dániel András meséskönyve alapján készült színpadi játékra,  a KicsinéniKicsibácsi meg az Imikém-re, a Nézőművészeti Kft. előadásában! Összesen  huszonöten csekkoltunk be a nézőtérre a már hetekkel korábban lefoglalt jegyekkel, és képzeljétek, csak ketten mondták vissza betegség miatt…Miracolo! Tehát a közösségi élmény alaphangulatát már megadtuk magunknak, de csak ezután következett az este igazi felismerése, főleg annak, aki még nem olvasta Dániel András könyvét…

A Dajer.hu ajánlója itt folytatódik.