A fajok eredete

„Tasnádi István keltetőjében született opusz evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből. Leleményes jelenetek mutatják be az emberré válás stációit, a társas együttműködés, a nyelv- és mítoszteremtés, a táplálkozás alakulását. Van cirkuszi attrakció, állatszám és börleszk szituáció is, de a permanens hahotázás közben időnként csak elszorul a szív. Jutalom-játék három színésznek, szórakoztató ajándék a nézőnek, a mélyben azonban fenyegetően leselkedik a félelmetes valóság. (részlet egy kritikából)

(előadásfotók: Szkárossy Zsuzsa)

Munkatárs
Jelmeztervező
Rendező

Kapcsolódó tartalmak

Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs évek óta játsszák saját fejlesztésű, Dömötör Tamás által rendezett előadásukat, A fajok eredetét.

Az emberi faj fejlődését például annak visszafejlődésével hozzák párhuzamba...

Amikor a legvégén egy újabb kunsztos kuncsorgás, részeg ordítozás után harsog a Life is Life, már tudjuk, hogy befordultunk a célegyenesbe. Nincs is hátra más, mint ismét kiteríteni a koszlott matracot, és lefeküdni a fal tövébe.

A Tasnádi István megszövegezte improvizációknak a csöveskeretet meghaladó vonulata egy svihák producer által generált filmforgatás, melynek során az önművészetétől elszállt rendező csirkék százezreinek mint biztos közönségbázisnak készít játékfilmet...

A brit olvasóknak bizonyára nem kell bemutatni Magnus Grufoet, a médiatudományok dán professzorát, hiszen hétről-hétre feltűnik valamelyik televíziós műsorban, hogy elmés elemzéseivel oszlassa el a ködöt filmelméleti vagy médiatörténeti kérdésekben. A tudós idén tölti be a negyvenet, amit a Tyúk és vombat című könyvének kiadásával tesz emlékezetessé.